Isolerend & Akoestisch Snelle levering Beste prijs Keuze uit je eigen foto of 1000+ patronen

Ecologisch & duurzaam Snelle levering Beste prijs Keuze uit je eigen foto of 1000+ patronen

Home 9 Uncategorized 9 Wandbekleding en behang: wat je moet weten

Wandbekleding en behang: wat je moet weten

12 mei, 2022

Papier of textiel, leerlook, brandvertragend, akoestisch, in stroken of juist naadloos?
Wat is er veel te kiezen op het gebied van behang en wandbekleding! En wat is nou eigenlijk het verschil tussen die twee?
We noemen het wandbekleding wanneer je de muur er uit één stuk mee kunt plakken, zonder naden dus. Dit is echt heel anders dan behang dat je in stroken tegen elkaar plakt.”
Bij multitex-pro bieden wij 2 soorten wandbekleding aan. De multitex-pro en de multitex basic (Airtex)

Naadloze wandbekleding aanbrengen lijkt me niet iets dat iedere doe-het-zelver kan. Klopt dat?
”Zo zou je het wel kunnen zeggen. Het zijn met name de professionals die wandbekleding plakken. Ze werken vaak in tweetallen, want het is best lastig om grote formaten in één keer op de muur te plakken. We adviseren ook om grote maten met z’n tweeën te plakken. Hiervoor hoef je geen professional te zijn. Zie hier onze montage handleiding.

Zijn er dingen waar de professional of zijn klant op moet letten tijdens het plakken?
”Voor elke soort behang en wandbekleding hebben we een geschikte lijm. Ook vind je in ons assortiment een behangset met daarin alle essentiële spullen voor iedere behangklus. Wandbekleding kun je het beste plakken met behanglijm medium of high. Voor niet–absorberende en moeilijk te verwerken ondergronden gebruik je altijd de behanglijm high. Heb je een sterk zuigende ondergrond? Behandel die dan eerst voor met een primer en gebruik bij het plakken de behanglijm medium.”

Om het makkelijker te maken, kun je de benodigdheden erbij bestellen op de site van www.multitex-pro.nl

Laten we beginnen bij de gele muur, kun je daar zo een mooi patroon overheen plakken zonder dat je eerst aan de slag moet met witte verf?
Dat ligt eraan welk materiaal je gebruikt. MultiTex-Pro en alle behangsoorten hebben een witte achterkant, waardoor je inderdaad altijd eerst de muren egaal van kleur moet maken.
Dat hoeft niet bij Airtex. Multitex Basic Airtex heeft daarentegen bewust een grijze achterkant. Zo kun je ‘m op elke wand plakken en zie je er geen kleuren doorheen.
Let dan wel op met wittinten, die kunnen iets grijzer uitkomen.”

Een behang in je interieur, dat klinkt gezellig. Maar bij ons thuis kunnen we soms wel wat onhandig zijn. Kan het behang wel tegen een stootje?
”Zeker wel. Koffiespatten zijn geen probleem voor onze materialen. Die zijn allemaal afneembaar met een doekje. Ook goed om te weten: alle soorten zijn 100% veilig voor mens en dier.
Ze bevatten geen gevaarlijke stoffen, dat maakt het bijvoorbeeld geschikt voor toepassing op een babykamer.”

Oké! En als we het dan toch over veiligheid hebben: hoe zit het met de brandveiligheid?
Al onze materialen zijn moeilijk ontvlambaar, daardoor werken ze brandvertragend. Zo kan een eventuele brand zich moeilijk verspreiden en zijn al onze soorten behang en wandbekleding geschikt voor openbare ruimtes!
In de vergelijkingstabel zie je wel een verschil in brandklasse. Dat komt doordat de materialen volgens twee verschillende normen zijn gecertificeerd. Dit betekent niet dat er een verschil in ontvlambaarheid zit.”

Meer informatie kunt u hier lezen.

Kortom Multitex-pro is meer dan een behang!
Benieuwd ? Bestel hier of vraag een gratis monster aan.

Vind je dit interessant?
Houd dan onze website in de gaten.

Multitex-Pro zien en voelen?

Bespaar op je energierekening met isolerend fotobehang!

Bespaar op je energierekening met isolerend fotobehang!

De koude maanden beginnen al langzaam onze kant op te komen en dit betekent dat de verwarming weer aan moet. De perfecte oplossing om zelf je huis op een betaalbare manier te isoleren en te besparen op je energieverbruik; isolerend fotobehang!  Lees snel verder zodat...

Multitex-Pro & Multitex Basic / Airtex

Multitex-Pro & Multitex Basic / Airtex

Nooit eerder werkte een wandbekleding egaliserend, isolerend en geluiddempend! Natuurlijk helemaal in jouw stijl met een eigen unieke print, patroon of foto.

De waardering van www.multitex-pro.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.