Isolerend & Akoestisch Snelle levering Beste prijs Keuze uit je eigen foto of 1000+ patronen

Ecologisch & duurzaam Snelle levering Beste prijs Keuze uit je eigen foto of 1000+ patronen

Home 9 Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Kan ik samples behang bestellen?

Ja, er zijn voor gedrukte stukken MultiTex-Pro en MultiTexBasic. Voorzien van een hoge kwaliteit foto met detail en een lijnenspel met scherpte en diepte. Ook zijn er lijn diktes en CMYK kleuren toegevoegd. Daarnaast ontvang je ook onze informatie folder. Met deze informatie verwachten wij dat u een duidelijk beeld kunt scheppen van het behang. De stalen zijn gratis, de verzendkosten bedragen €4,95

Kan ik mijn eigen foto of ontwerp aanleveren?

Ja, met de ontwerp functie tijdens het bestellen van uw MultiTex-Pro of MultiTexBasic kunt u uw eigen foto of ontwerp uploaden en positioneren.

Is MultiTexPro gemakkelijk aan te brengen?

Ja, met twee personen is MultiTex-Pro gemakkelijk aan te brengen. Bekijk de montagehandleiding voor de 9 stappen van plakken.

Welk gereedschap heb ik nodig om te behangen?

Op de bestelpagina onder het kopje accessoires worden de benodigde stukken gereedschap aangeboden. Wij raden u aan om deze- of soort gelijke stukken gereedschap te gebruiken bij het plakken van MultiTex-Pro of MultiTexBasic.

Welke behanglijm kan ik het beste gebruiken?

Op de bestelpagina van beide producten wordt de bijbehorende lijm aangeboden. Wij raden u aan om deze lijm te gebruiken bij het plakken van MultiTex-Pro of MultiTexBasic. Mocht u nog in het bezit zijn van behanglijm, kijkt u dan naar de kwaliteit van het product. De grammages van beide producten zijn namelijk hoger in vergelijking met regulier behang. Kies daarom altijd voor zwaar behanglijm. Meer informatie over montage en welke lijmsoort, bekijk dan onze montage handleiding

Welk gereedschap heb ik nodig om te behangen?

Op de bestelpagina onder het kopje accessoires worden de benodigde stukken gereedschap aangeboden. Wij raden u aan om deze- of soort gelijke stukken gereedschap te gebruiken bij het plakken van MultiTex-Pro of MultiTexBasic.

Welke behanglijm kan ik het beste gebruiken?

Op de bestelpagina van beide producten wordt de bijbehorende lijm aangeboden. Wij raden u aan om deze lijm te gebruiken bij het plakken van MultiTex-Pro of MultiTexBasic. Mocht u nog in het bezit zijn van behanglijm, kijkt u dan naar de kwaliteit van het product. De grammages van beide producten zijn namelijk hoger in vergelijking met regulier behang. Kies daarom altijd voor zwaar behanglijm. Meer informatie over montage en welke lijmsoort, bekijk dan onze montage handleiding. 

Hoeveel behanglijm kan ik het beste gebruiken?

De hoeveelheid behanglijm is afhankelijk van het oppervlak dat u wilt bedekken en de dikte van de lijmlaag. Wij raden aan om 0,17 L behanglijm per m2 behang te gebruiken. Mocht uw wand heel poreus of zuigend zijn dan is voorstrijken/voorlijmen aan te raden.

Wanneer moet ik voorstrijken/voorlijmen?

Voorstrijken is nodig wanneer de wand heel poreus of zuigend is, maar het mag altijd. Bijvoorbeeld bij nieuwe muren of nieuwe gestuukte muren die nog niet eerder behangen of geverfd zijn.

Als water uit een natte spons verdwijnt in de muur dan is deze te zuigend. U kunt voorlijmen door het plaksel (wat u gebruikt om te behangen) extra aan te maken met water. U brengt dit minimaal 5 uur voordat u gaat behang aan op de muur. Dit scheelt uw extra lijmkosten.

Kan ik MultiTex-Pro of MultiTexBasic over mijn oude behang plakken?

Ja, met MultiTex-Pro kunt u moeiteloos over gekreukeld of beschadigd behang heen plakken. Met MultiTexBasic is het mogelijk wanneer het behang goed en stevig vast zit en er geen groffe oneffenheden te bevinden zijn.

Hoe verwijder ik oud behang van mijn muren?

Het verschil van aanpak zit in de kwaliteit:

Wanneer u vliesbehang aan de wand heeft dan is dat heel eenvoudig te verwijderen. Maak een hoekje los er trek het er voorzichtig aan. U zult zien dan het gemakkelijk van de muur loslaat. Eventuele restanten zijn te verwijderen door deze vochtig te maken, enkele minuten wachten en dan deze los te halen.

Wanneer u behang heeft met een papieren ondergrond dan adviseren wij het volgende:

 • Behang kan verwijderd worden met een behang afweek middel (vloeistof).
 • Deze lijmoplosser wordt verdund met water en weekt het behang en de lijm laag los. Als er een vinyl toplaag op het behang zit dan moet het ingekerfd worden (met bv een mes) zodat de remover goed in kan werken. De behang afweek moet royaal aangebracht worden en dan ongeveer 10 minuten inwerken. Als een behang uit meerdere lagen bestaat dan verwijder je, na 1 behandeling, eerst de bovenlaag.
 • Behang kan verwijderd worden met een stoomapparaat. Een stoomapparaat produceert stoom die het behang doet los weken. Vul het apparaat met water en wacht totdat het is opgewarmd. Houd de stomer enkele minuten op dezelfde plek tot het behang zacht wordt en steek het los. Werk van boven naar beneden.

Algemeen

 • Gebruik een behangafsteker om het behang af te steken. De afsteker heeft de voorkeur boven een plamuurmes omdat deze snel bot is en het mes van een behangafsteker juist makkelijk te vervangen is.
 • Omdat er veel vocht nodig is bij het verwijderen van behang kunt u de vloer het beste afdekken met stevige afdekfolie.
 • Multitex-pro.nl is niet de producent maar een officiele reseller van het merk Multitexpro. 
Wat moet ik doen als ik het behang verkeerd heb geplaatst?

Geen probleem. Omdat het één rol behang is en het niet scheurt kunt u het behang nog van de muur verwijderen en opnieuw aanbrengen. Wacht hier niet te lang mee, als de lijm compleet is gedroogd dan bent u te laat.

Kan ik mijn product retourneren als ik ontevreden ben?

Nee, wegens de specifieke maten en opdruk is het niet mogelijk om uw product te retourneren. Tenzij er een fout zit in de print, afwerking of formaat.

Wat is de levertijd?

De levertijd hangt af van de oplages en het aantal aanvragen van die week. Gemiddeld zijn wij in staat om binnen 1 week uw wandbekleding bij u te leveren.

Betaling

Er zijn verschillende manieren om orders via www.multitex-pro.nl af te rekenen:

 • iDEAL – Als klant reken je direct af via online bankieren.
 • Creditcard – Je betaalt met Visa of Mastercard.
 • Boek je het bedrag zelf over, dan kun je dit doen naar:
  IBAN nummer: NL41 RABO 0373347855 t.a.v. Multitex-pro
Geld overmaken vanuit het buitenland?

Gebruik dan SWIFT/BIC code RABONL2U, gevolgd door het IBAN nummer.

1. Verzending

Tijdens het bestelproces op multitex-pro.nl kies of je de bestelling zelf ophaalt of laat bezorgen. De bezorgopties worden bepaald op basis van de grootte van jouw order en hoe snel je jouw bestelling wilt laten bezorgen. Alle spoedtoeslagen en de bezorgdatum worden overzichtelijk weergegeven tijdens het bestellen. Je bepaalt zelf de bezorgdatum en welke bezorgoptie het beste bij jou past. Zo weet je precies wanneer je jouw bestelling in huis hebt en wat de kosten zijn!

2. Verzendkosten

Jouw verzendkosten berekenen is eenvoudig: plaats de gewenste producten in de winkelwagen, kies het bezorgadres en selecteer de bezorgdatum. Je krijgt dan een overzicht van de beschikbare verzendopties inclusief de verzendkosten. Bij wat kleinere formaten starten de verzendkosten v.a. € 7,95.

Door de diversiteit van van de bestelde afmetingen worden de verzendkosten berekend over de hele bestelling en dus niet voor ieder artikel apart. Onze tip: combineer bestellingen en bespaar op verzendkosten met ONB, Ongeacht formaat en hoeveelheid betaal je maximaal:

Nederland (excl. Waddeneilanden): € 45,00, op zaterdag € 95,00
Nederland- Waddeneilanden: € 70,00, op zaterdag € 95,00
België-Vlaanderen: € 50,00
België-Wallonië: € 70,00

3. Afhalen

Kom je liever persoonlijk langs om jouw bestelling af te halen? Dan betaal je € 5,- voor handeling en verpakkingskosten. De koffie is gratis!

De afhaallocaties en openingstijden zijn:
Boddenstraat 70, Almelo (ma t/m vr: 10:00-18:00 uur)

De waardering van www.multitex-pro.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.